Pakistan katsetas tuumaraketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani armee õppused 2013. aastal.
Pakistani armee õppused 2013. aastal. Foto: SCANPIX

Pakistan katsetas täna kodumaist päritolu raketti Ra´ad, millele on võimalik lisaks tavarelvastusele paigaldada tuumalõhkepea.

Uudisteagentuur AFP viitas Pakistani armee teatele, mille kohaselt on seda tüüpi raketi lennuulatus kuni 350 kilomeetrit.

Üleeile katsetas Pakistani naaberriik India edukalt ballistilist kaugmaaraketti Agni-V. Nädalapäevad tagasi sõlmis India Ühendriikidega ka uue tuumalepingu, millega USA arendab tsiviilotstarbeks mõeldud India tuumaprogrammi. Pakistan on kokkuleppe aga hukka mõistnud, leides, et see destabiliseerib piirkonna julgeolekut.

Kaitseekspertide sõnul peab Pakistan idanaabrit endiselt muret tekitavaks ohuks. Seejuures võib Agni-V, mille maksimaalne lennuulatus on 5000 kilomeetrit ning mis võib kanda kuni tonn kaaluvat lõhkepead, tabada ükskõik mis punkti nii Pakistani kui ka Hiina territooriumil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles