Saadik: Venemaa peaks Mistrali tehingust taganema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi dessantlaev Vladivostok (taga), mille käsitsemist käisid Prantsusmaal õppimas Vene mereväelased (esiplaanil).
Mistral-tüüpi dessantlaev Vladivostok (taga), mille käsitsemist käisid Prantsusmaal õppimas Vene mereväelased (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Moskva ei peaks enam ootama, et Prantsusmaa täidaks lepingut kahe kopterikandja Mistral üle andmiseks, vaid nõudma raha tagastamist ja kahjutasu, ütles riigiduuma kaitsekomisjoni esimees admiral Vladimir Komojedov.

«Kui Prantsusmaa ei teavita meid lähema aja jooksul otsusest kopterikandjate üleandmise kohta, ei tarvitseks meil enam kauem oodata. Peaksime nõudma viivitamatult lepingule kulutatud raha tagastamist ja kahjutasu ning selle peatüki sulgema,» ütles Komojedov.

Tema sõnul olid Prantsusmaaga kahe kopterikandja ehitamiseks sõlmitud lepingu põhjused pigem poliitilised kui sõjalised.

«Tõtt-öelda ei ole meil neid kohmakaid dessantlaevu vaja, neil pole laevastiku jaoks mingit tähtsust. Prantsusmaaga lepingu sõlmimine oli poliitiline viisakus, me osutasime Prantsusmaale teene, kuid tänulikkuse asemel tõestavad nad USA-le ja läänele oma väidetavat sõltumatust, mis tegelikult näitab vaid Prantsuse liidrite täielikku suutmatust sõna pidada,» ütles parlamendisaadik ja rõhutas, et Venemaa on ise suuteline analoogilisi laevu ehitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles