Sergio Mattarella vannutati Itaalia uueks presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia värske president Sergio Mattarella koos peaminister Matteo Renziga (paremal) täna Roomas teel pidulikule tseremooniale.
Itaalia värske president Sergio Mattarella koos peaminister Matteo Renziga (paremal) täna Roomas teel pidulikule tseremooniale. Foto: SCANPIX

Itaalia uueks presidendiks vannutati teisipäeval organiseeritud kuritegevuse vastase võitlusega seotud konstitutsioonikohtu kohtunik Sergio Mattarella.

73-aastane Matarella valiti laupäeval riigipeaks 89-aastase Giorgio Napolitano järeltulijana, kes teatas hiljuti tagasiastumisest vanuse ja tervisliku seisundi tõttu.

Mattarellast saab Teise maailmasõja järgse Itaalia 12. president.

Tema valimises nähakse peaminister Matteo Renzi suurvõitu, kes toetas tema kandidatuuri ekspeaminister Silvio Berlusconi vastuseisust hoolimata.

Mattarella kogus 1009-liikmelises valimiskogus 665 valijamehe toetuse.

Uus riigipea on olnud 25 aastat parlamendisaadik ja osalenud ministrina mitme valitsuse töös. Mattarella astus poliitikasse pärast oma Sitsiilia regionaalpresidendist vanema venna mõrvamist maffia poolt 1980. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles