Video:Taiwanis kukkus lennuk jõkke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwani uudisteagentuuri (CNA) teatel kukkus lennufirma TransAsia Airways lennuk pealinna Taipei lähedal jõkke olles enne seda silda ramminud.

Taiwani siseliini lennuki pardal oli 58 inimest ning senistel andmetel hukkus neist vähemalt 18, edastab uudisteagentuur AFP.

Päästeteenistuse teatel on 15 ellujäänut lennukist kätte saadud ning 27 saatus on teadmata. Päästeoperatsioon kestab veel.

Mõningate kohaselt on veel inimesi vees olevas lennukis lõksus ning neid püütakse päästa. 

Taiwani meedia avaldatud fotodel on näha Keelungi jões olevat lennukit, mis on peaaegu vee all.

Kahemootoriline lennuk ATR-72 tõusis õhku Taipei Songshani lennuväljalt ning võttis suuna Kagu-Hiina Kimmeni saarele.

Lennujuhtimiskeskuse andmetel kaotasid nad pilootidega kontakti kell 10.55 kohaliku aja järgi.TransAsia turbopropelleritega reisilennuk ATR 72-600 riivas maanteesilda ja seal sõitnud taksot ning kukkus seejärel Keelungi jõkke. Taksojuht sai vahejuhtumis vigastada.

Õnnetus juhtus veidi enne kella 11, vaid mõni minut pärast starti Taipei Songshani lennuväljalt. Lennuki sihtkohaks oli Kinmeni saar.

Taiwani telekanalite näidatud videolõikudes on näha päästetöötajaid lennuki juures ning köite abil reisijaid lennukist välja tõmbamas. Päästetud viiakse kummipaatide abil maale.

Taiwani telekanali TVBS teatel oli 31 reisijat pärit mandri-Hiinast.

Möödunud aasta juulis juhtus lennufirma TransAsia Airways lennukiga samuti õnnetus. Siis kukkus 48 inimest kandnud lennuk tormise ilmaga Taiwani Penghu arhipelaagi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles