Prantsusmaal tekitas «juudivastane» töökuulutus skandaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaal tekkis skandaal, kuna ilmus tööpakkumiskuulutus, milles oli selgelt öeldud, et ei soovita juute kandideerima.

Töökuulutuses otsis Pariisis tegutsev firma NSL Studio graafilist disainerit, edastab AFP.

Selles oli eraldi rõhutatud, et parem oleks kui tegemist ei oleks juudiga.

See tööpakkumine ilmus selle nädala esmaspäeval internetilehel graphic-jobs.com ning pärast skandaali puhkemist võeti kuulutus maha.

Prantsusmaal on rahvuslikul või rassilisel pinnal diskrimineerimine kuritegu. Rassismivastane organisatsioon SOS Racisme lubas anda firma NSL Studio selle kuulutuse eest kohtusse.

Firma palus töökuulutuses olnud ebasobiva teksti pärast vabandust. Samas aga ei osatud selgitada, miks nad rõhutasid, et ei soovi juute kandideerima. Firma tänas neid, kes sellele detailile tähelepanu pöörasid.

Internetis hakati spekuleerima, et firma ei soovinud liiga tõsiuklikku töötajat, kelle religioossed arusaamad oleks võinud tal tööülesannete täitmist takistada.

Hiljem aga teatati Twitteris, et tööpakkumiskuulutuses tegid häkkerid muudatusi.

Graafilise disainiga tegelev NSL Studio teatas oma leheküljel, et on antisemitismi ja rassismi vastu ning kui sellise töökuulutuse pani üles keegi nende töötaja, siis seda isikut karistatakse.

Ka graphic-jobs.com, kus see kuulutus ilmus, palus juhtunu pärast vabandust. Kinnitati, et tulevikus vaadatakse tööpakkumiskuulutused enne avaldamist tähelepanelikumalt läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles