Hollandi välisminister ei pea mõttekaks Ukrainale sõjalise abi andmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinav naine täna löögi alla sattunud Donetski haigla juures.
Leinav naine täna löögi alla sattunud Donetski haigla juures. Foto: SCANPIX

Hollandi välisminister Bert Koenders peab rahvusvaheliste suhete stabiliseerimise huvides mõistlikuks suhete tugevdamist Venemaaga ja sõjalise abi andmise vältimist Ukrainale.

Foto: ILMARS ZNOTINS/afp/Scanpix

«Me pakume mittesurmavat abi Ukrainale ja ma usun, et see on ka õige perspektiiv praegusel hetkel,» ütles ütles Koenders (pildil) täna Tallinnas pärast Beneluxi ja Balti välisministrite kohtumist ajakirjanikele. «Ma usun, et me peaksime kindlasti tugevdama suhteid Venemaaga, pidades silmas nii neid riske, mida me näeme, kui ka lende ilma sisselülitatud transponderiteta.»

Koenders lisas, et majanduslik toetus Ukrainale ei ole olnud piisav ning rahvusvaheline kogukond – kaasaarvatud Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ja Maailmapank – peaksid seda kindlasti suurendama. «Me peaksime kõik toetama Ukrainat, sest kõik mõistavad, et see peab käima käsikäes ka jõuliste reformidega. Üks ei toimi ilma teiseta. Samas me ei saa väga palju oodata, sest me peaksime kindlasti olukorda stabiliseerima nii Ukraina enda kui ka selle kodanike pärast.»

«Me peame edastama tugeva signaali neile, kes vastutavad relvarahurikkumiste eest ja separatistide tegevuse eest, mida toetab Vene Föderatsioon. Seda kõigepealt – ja seda, mida see praktikas tähendab, näeme me täpsemalt järgmisel nädalal,» viitas Koenders eelseisvale Euroopa Liidu välisministrite kohutumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles