Terrorismile õhutamises süüdistatav prantsuse koomik astub kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieudonné jaanuaris kohtus.
Dieudonné jaanuaris kohtus. Foto: SCANPIX

Vastuoluline prantsuse koomik Dieudonné astub kohtu ette süüdistatuna terrorismile õhutamises.

«Mis mind puudutab, siis tunnen end täna õhtul nagu Charlie Coulibaly,» kirjutas Dieudonné jaanuaris oma sotsiaalvõrgustiku Facebook kontol. Sõnum, mida Prantsuse võimud tõlgendasid toetusavaldusena Pariisis ja selle lähistel viis inimest tapnud islamiäärmuslasele Amédy Coulibalyle, kustutati hiljem.

Süüdimõistmisel võib Dieudonnéd oodata ees kuni seitsmeaastane vangistus ja 5000 euro suurune rahatrahv.

Dieudonné on kaitsnud oma õigust sõnavabadusele, kuid võimude sõnul ei tohi sõnavabadust ajada segamini juudivaenulikkuse, rassismi ja holokausti eitamisega.

Dieudonné on ka varem võimude huviorbiiti sattunud, mistõttu on võimud püüdnud takistada koomiku etendusi, leides, et need võivad kujutada ohtu avalikule korrale. Vaatamata võimude kriitikale on Dieudonné Prantsusmaal väga populaarne, kuid on tekitanud oma väidetavalt juudivaenulike kommentaaridega suurt pahameelt. Mees ise on juudivaenulikkust eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles