USA kaitseministrikandidaat kaldub toetama Ukraina relvastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Carter senati relvastuskomitee ees kuulamisel.
Ashton Carter senati relvastuskomitee ees kuulamisel. Foto: J. Scott Applewhite/AP

USA kaitseministrikandidaat Ashton Carter ütles kolmapäeval, et kaldub toetama Ukrainale relvade saatmist, et aidata riigi sõjaväel venemeelsete separatistidega võidelda.

Carter, kelle seadusandjad ilmselt varsti Pentagoni uueks juhiks hääletavad, avaldas Ukraina relvastamise kohta arvamust senati relvateenistuste komitee küsimustele vastates.

«Mina kaldun vägagi selles suunas, härra esimees, sest minu hinnangul peame me aitama ukrainlastel end kaitsta,» ütles Carter vastuseks senaator John McCaini küsimusele, kas ta toetab Kiievi abistamist kaitserelvadega.

Ta ei soovinud täpsustada, missuguseid relvi tuleks Ukrainale saata, vaid ütles, et seda tuleks arutada USA sõjaväejuhtide ja Ukraina liidritega.

President Barack Obama administratsioon on andnud seni Ukrainale üksnes mittesurmavat abi ja kehtestanud sanktsioonid Venemaale kui konflikti osalisele.

Valge Maja on kartnud, et ukrainlaste relvastamine toob kaasa pineva vastasseisu Venemaaga ja võib konflikti eskaleerida. Kuna aga Venemaa ei ole ilmutanud valmidust konfliktist taanduda, on Ühendriikide ametnikud hakanud tõsiselt kaaluma poliitikamuutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles