California tahab lõpetada vanemate vaktsineerimisvabaduse

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lapsele süstitakse vaktsiini.
USA lapsele süstitakse vaktsiini. Foto: SCANPIX

Ligi saja inimese nakatumine leetritesse on California osariigi võimudel tekitanud idee, et peaks lõpetama ära olukorra, kus vanemad saavad otsustada, milliseid vaktsiine nende lapsed saavad.

Kahe osariigi seaduseandja teatel kavatsevad nad tutvustada seadusemuudatust, mis ei luba lapsevanematel enam oma isiklike tõekspidamiste põhjal koolides toimuvatest vaktsineerimistest keelduda, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

California tervishoiuametnike teatel on 92 inimesel osariigis diagnoositud leetrid. Neist paljud juhtumid arvatakse olevat seoses puhanguga, mis tõenäoliselt algas möödunud aasta detsembris Disneylandist.

19 teises USA osariigis ja Mehhikos on veel registreeritud leetrijuhtumeid ning see on andnud hoobi nn vaktsiinivastasele liikumisele, mille osalised kardavad vaktsineerimise väidetavaid kõrvalmõjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles