Argentina president pilkas Hiina-visiidil Twitteris aasialasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina president Cristina Kirchner.
Argentina president Cristina Kirchner. Foto: SCANPIX

Argentina president Cristina Kirchner sattus Hiinas riigivisiidil viibides rahvusvahelise kriitikatule alla sõnavõtu pärast sotsiaalvõrgustikus Twitter, milles riigipea pilkas Aasia elanikke.

Kirchner tundus tegevat nalja Aasia elanike raskuste üle tähtede «L» ja «R» hääldamisel.

Riigipea küsis ühel enda korraldatud üritusel osalejate kohta: «Kas nad on kõik La Campola (La Campora) [liikmed]? Või on nad siin ainult liisi (riisi) ja petlooleumi (petrooleumi) pärast?».

La Campora on Kirchneri erakonna Võidurinde noorteorganisatsioon, mida juhib tema poeg.

Argentinas on riigipea kulul ringi liikumas nali, et Kirchneri toetajad käivad parteikogunemistel vaid tasuta võileibade ja limonaadi pärast.

Presidenti süüdistati säutsumise järgselt rassismis.

«Vabandan. Teate mis? [Maailmas] on liiga palju hullust ja absurdsust, ainult huumor aitab sul seda läbida,» sõnas Kirchner hiljem.

President on Argentinas salapärastel asjaoludel surnud prokuröri tõttu kõrgendatud tähelepanu all.

Argentinas ja rahvusvahelises meedias sai säuts laialdaselt kajastust, ent Hiina riigimeedias ei mainitud seda üldse. Riigis väljendati pahameelt peamiselt sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles