Steinmeier: Ukraina olukorda relvatarnetega ei paranda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rindele minevad Ukraina sõdurid Harkivis.
Rindele minevad Ukraina sõdurid Harkivis. Foto: SCANPIX

Ukraina olukorda ei saa parandada piirkonda relvi saates, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier täna Riias ajakirjanikele.

Lätis töövisiidil viibiv Saksa minister märkis, et tema arvamust Ukraina relvastamises jagab ka kantsler Angela Merkel.

«Me näeme, et Minski lepet ei täideta. Olukord on muutumatult tõsine, sest Ida-Ukraina vägivallas on viimasel ajal olnud väga palju ohvreid,» sõnas ta.

«Mis puutub relvatarnetesse, siis selle üle vaieldakse praegu ägedalt kogu maailmas, mitte ainult Euroopas, vaid ka USAs. Mina jagan Merkeliga seisukohta, et olukorda ei ole võimalik parandada ega muuta piirkonda täiendavate relvade viimisega.»

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles kohtumisele järgnenud ühisel pressikonverentsil, et loodab ikka veel Ukraina konflikti poliitilise ja diplomaatilise lahenduse võimalikkust.

Steinmeier ütles, et teeb pidevalt tihedat koostööd Rinkēvičsi ja Läti kui Euroopa Liidu eesistujaga. «Me koordineerime oma positsioone. Loomulikult soovib Euroopa, et Ukraina vägivald lõppeks. Kahjuks puhkesid vastupidiselt ootusele, et Minski lepete täitmisel saavutatakse edu, hiljuti hoopis uued lahingud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles