Venemaa hoiatas USAd relvade saatmise eest Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debaltseves hävitatud maja.
Debaltseves hävitatud maja. Foto: SCANPIX

Kui Ühendriigid saadavad Ukrainale relvastust, avaldab see kolossaalset kahju USA-Venemaa suhetele, teatas Venemaa välisministeeriumi esindaja.

Ministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitsi sõnul tunneb Venemaa tõsist muret lääneriikides käivate arutluste pärast, kas saata Ukrainale relvastust või mitte.

Valge Maja kaalub Ukrainale relvade saatmist, kinnitas üleeile USA välisministeeriumi esindaja Jen Psaki. Tema sõnul pole vastavat otsust veel langetatud, kuid see võimalus on laual. «Arutelud jätkuvad. Me ei ole ühtegi valikuvarianti välistanud,» ütles Psaki uudisteagentuuri AFP vahendusel, lisades, et USA ei soovi sattuda kaudsesse sõtta Venemaaga, kelle käitumist aga soovitakse muuta.

Prantsusmaa, Saksamaa, Soome ja Holland on Euroopa Liidu liikmesriikidest välistanud Ukrainale relvade tarnimise. Saksa liidukantsler Angela Merkel kinnitas esmaspäeval, et Berliini positsiooni ei muudaks ka USA otsus relvaabi anda. «Ma olen kindel, et seda konflikti ei saa lahendada sõjaliselt,» ütles Merkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles