Iiri kohtunik võttis liiklushuligaanilt 25 aastaks juhtimisõiguse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iirimaal Donegalis mõistis kohtunik 24-aastase Kevin Dunleavy ohtlikus autojuhtimises  süüdi, saatis ta 22 kuuks trellide taha ja võttis juhtimisõiguse 25 aastaks, kirjutab ajaleht Irish Independent. Dunleavy tabati tänavu suvel korduvalt liiklushuligaanitsemiselt.


Kohtunik Seamus Hughes hoiatas ühtlasi, et ka teisi tema ette liiklusrikkumiste ja teiste ohtuseadmisega sattuvad noori juhte ootavad samasugused karistused. «Ma tahan, et see sõnum leviks Donegalis valjult ja selgelt, et kui minu ette satub veel samasuguseid juhtumeid, koheldakse neid samamoodi,» lubas ta.

Kohtunik palus ka uurida, kas tal on õigust kehtestada noortele juhtidele sõitmispiiranguid. «Ma kehtestaksin esimest korda süüdi mõistetud noorele juhile pigem piirangu, mis keelab tal sõitmise kella 20 ja 7 vahel või kaasreisijate vedamise, kui diskvalifitseerin ta ja mõjutan sellega tema töö- või haridusalaseid perspektiive,» märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles