Ajaleht: Jakunin võib ELi sanktsioonide alla sattuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigifirma Venemaa Raudteed peadirektor Vladimir Jakunin.
Riigifirma Venemaa Raudteed peadirektor Vladimir Jakunin. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ning Venemaa raudtee juht Vladimir Jakunin võivad olla Euroopa Liidu uues nimekirjas sanktsioneeritud isikutest, kes on seotud Ukraina kriisiga, kirjutas täna European Voice.

«Mõned kõrged Venemaa ametnikud võidakse lisada nimekirja: Vene kaitseministri Sergei Šoigu ja president Vladimir Putini lähedase sõbra Vladimir Jakunini nime on mainitud,» kirjutas Euroopa Liidu uudiseid kajastav nädalaleht.

European Voice lisas, et Jakunin on juba USA mustas nimekirjas, mis tähendab, et tal on viisakeeld ning tema varad USAs on külmutatud.

Euroopa Liidu välisministrid otsustasid oma 29. jaanuari erakorralisel kohtumisel pikendada Ukraina suveräänsust kahjustanud Vene kodanike suhtes kehtestatud piiranguid kuni septembrini ning palusid ette valmistada nimekiri uutest sanktsioneeritavatest.

Uute isikute ja firmade loendi koostavad Euroopa Komisjon ja EL välisteenistus ning see antakse otsustamiseks 9. veebruaril uuesti kogunevatele välisministritele.

Neljapäeval meediasse lekkinud andmete kohaselt koosneb nimekiri 19 isikust ning üheksast juriidilisest isikust.

Jakunin on elanud lapsepõlves 14 aastat Eestis, kuna tema isa oli Nõukogude relvajõudude ohvitser ning tal on olnud kokkupuuteid ka kaasaegse Eesti poliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles