Kreeka palus Saksamaalt abi võitluses neonatsismi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldse Koidiku toetaja Ateenas.
Kuldse Koidiku toetaja Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka vajab Saksamaa abi, kui tahetakse pidurdada neonatsliku Kuldse Koidiku partei populaarsuse tõusu, sõnas Kreeka majandusminister Yanis Varoufakis täna.

«Saksamaa peaks olema selle üle uhke, et suudeti natsism alistada,» sõnas Varoufakis ühisel pressikonverentsil oma Saksa kolleegi Wolfgang Schäublega.

«Kui ma täna õhtul koju naasen, leian eest parlamendi, mille suuruselt kolmas partei ei ole neonatslik partei, vaid natsipartei,» ütles Varoufakis, viidates Kuldsele Koidikule.

Eile sõnas Varoufakis Saksa televisioonile, et majanduslike probleemide tõttu õnnestus 1930. aastatel Saksamaal võimule tulla Adolf Hitleril.

«Me vajame saksa rahvast enda poolele. Me vajame saksa rahva abi võitluses misantroopia vastu,» ütles rahandusminister

Kuldne Koidik tõusis marginaalsest organisatsioonist tõsiseltvõetavaks poliitiliseks jõuks 2012. aasta valimistel Kreeka majandusraskustest põhjustatud rahulolematuse tõttu ning sai toona 300-kohalises parlamendis 18 kohta, ehkki juba siis süüdistati erakonna liikmeid immigrantide, poliitiliste vastaste ja homoseksuaalide ründamises.

Saksa kantsler Angela Merkel saab 12. veebruaril Euroopa Liidu tippkohtumisel kokku Kreeka uue peaministri Alexis Tsiprasega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles