Õnnetuslennuki piloodi surnukeha leiti juhtkangi külge klammerdununa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukatastroofi ohvrite otsingud Taiwanil.
Lennukatastroofi ohvrite otsingud Taiwanil. Foto: SCANPIX

Taiwanil üleeile pärast õhkutõusu Taipei Songshani lennuväljalt Keelungi jõkke kukkunud TransAsia reisilennuki piloot leiti kokpitist juhtkangi külge klammerdununa.

Lennuõnnetuses, mille põhjuseid praegu selgitatakse, sai surma vähemalt 35, eluga pääses 15 ning endiselt otsitakse kaheksat inimest. Sellest, kuidas ATR 72-600 maanteesilda rammis ja seejärel jõkke kukkus, levis internetis dramaatilisi videolõike.

Uurijate sõnul päästis lennuki piloot Liao Chien-tsung Taiwani pealinna aga suurest katastroofist, juhtides lennuki eemale elupiirkondadest ning teda on nimetatud kangelaseks. Täna teatas kohalik meedia aga uurimisallikatele viidates, et 41-aastase Liao surnukeha leiti kokpitist mõlemad käed juhtkangil.

«Ta püüdis kuni viimase hetkeni, lennuki jõkke kukkumiseni juhtimiskangi hoida, püüdes kontrollida selle suunda ja vähendada ohvreid,» tsiteeriti ühte uurimisallikat.

Liao auks on mitmed kohalikud väljaanded pühendanud esikülje ning pilooti on leinanud ka Taiwani liidrid ja elanikud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles