Venemaa tõrjus süüdistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene TU-95 pommitaja.
Vene TU-95 pommitaja. Foto: SCANPIX

Vene sõjalennukeid süüdistatakse alusetult rahvusvaheliste reeglite ja julgeolekunormide rikkumises, ütles Venemaa alaline esindaja NATO juures Aleksandr Gruško.

«Kui võtta neutraalsete vete kohal tehtud lendude statistika, ja me lendame ainult neutraalsete vete kohal, siis näeme, et Vene lennukite lendude arv on viimastel aastatel vaid pisut kasvanud, NATO lennukite oma aga 2014. aastaga võrreldes kahekordistunud ja ulatub 3000ni,» ütles Gruško.

Luuremissioone on laiendatud, lisas ta.

«Käimasoleva kampaaniaga püütakse meid ebaõiglaselt mustata,» süüdistas diplomaat lääneriike.

Gruško sõnul on NATO patrull-lennud Balti õhuruumis sagenenud ja alliansi lennukid lendavad Venemaa strateegilise tähtsusega keskuste nagu Peterburi vahetus läheduses.

«See on sõjalise potentsiaali seisukohast uus sõjaline tegelikkus ja me peame sellele tähelepanu osutama. Kui rääkida sõjalennukite lennuregulatsioonidest, siis Vene lennukid teevad lende rangelt ICAO (Rahvusvahelise Tsiviillennundusorganisatsiooni) norme järgides, ning ka NATO sõjalennukid ei kasuta transpondereid, samas on lennuteekonnad planeeritud nii, et nad ei häiri rahvusvahelist kommertslennuliiklust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles