Vene saadik: NATO treeningkeskus Gruusias on provokatsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia kaitseminister Mindia Janelidze (vasakul) ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
Gruusia kaitseminister Mindia Janelidze (vasakul) ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

NATO rajatiste eelseisev paigutamine Gruusiasse on samm pingete süvendamise ja regionaalse julgeolekutaseme vähendamise suunas, ütles Vene eriesindaja NATO juures Aleksandr Gruško täna.

«Väljaõppekeskuse rajamine Gruusias on selgelt provokatiivne samm. NATO-l ei ole vaja seal avada mingeid keskusi. Me usume, et Musta mere regioon on suuteline tagama oma julgeoleku piirkonna riikide ehk Musta mere rannikuriikide jõupingutustega,» lausus Gruško Brüsselis ajakirjanikele.

«Tõepoolest, Gruusia NATOsse vedamise poliitika on ohtlik ning sel on juba olnud väga tõsised tagajärjed Euroopa julgeolekule; arvestades vajadust minna üle laiematele koostööformaatidele, saab sellest suur takistus uue Euroopa (julgeoleku-) arhitektuuri loomisele. Leian, et iga kainelt mõtlev isik on sellest hästi teadlik,» sõnas Vene saadik.

NATO liikmesriigid võtsid septembrikuisel Walesi tippkohtumisel vastu NATO-Gruusia koostööpaketi, mis näeb ette alliansi väljaõppekeskuse rajamist Gruusiasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles