Hollande nimetas rahukava üheks viimastest võimalustest sõda vältida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin ja tema Prantsuse ametivend François Hollande Moskvas.
Venemaa president Vladimir Putin ja tema Prantsuse ametivend François Hollande Moskvas. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande nimetas täna Prantsusmaa ja Saksamaa ühist ponnistust Ukraina konflikti lõpetamiseks üheks viimastest võimalustest seal sõda vältida.

«Ma arvan, et see on üks viimastest võimalustest .... Kui meil ei õnnestu saavutada püsivat rahulepet, siis me teame eelseisvat stsenaariumi üsna hästi: sel on nimi, seda kutsutakse sõjaks,» lausus president visiidil Prantsusmaa lõunaossa.

Vene välisminister Sergei Lavrov väljendas täna lootust, et Moskva, Berliini ja Pariisi välja töötatud rahuplaan võib teha lõpu Ukraina konfliktile.

«Need läbirääkimised jätkuvad nagu te teate; me usume kõigiti võimalusse, et me jõuame tulemuseni ja lepime kokku soovitustes, mis lubavad pooltel selle konfliktisõlme lahti harutada,» lausus ta päev pärast Saksa ja Prantsuse liidri külaskäiku Moskvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles