Biden kutsus Putinit üles tegudega rahusoovi tõestama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden Münchenis kõnelemas.
USA asepresident Joe Biden Münchenis kõnelemas. Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden esines laupäeval kirgliku üleskutsega Vene presidendile Vladimir Putinile näidata tegudega, et ta soovib rahu Ukrainas.

«Venemaa hiljutist ajalugu arvestades peame otsustama tema tegude, mitte sõnade põhjal. Ärge rääkige meile, president Putin, näidake meile,» lausus Biden julgeolekukonverentsil Münchenis julgeolekukonverentsil vahetult pärast Vene liidri avaldust, et Moskva ei soovi sõda.

Kuigi ta ei öelnud otseselt, et Washington kavatseb Kiievile relvi tarnida, kinnitas Biden, et Ukrainal on õigus kaitsta end Kremli-meelsete separatistide vastu riigi idaosas.

«Seega me kavatseme jätkata Ukrainale julgeolekuabi andmist. Mitte julgustamaks sõda, vaid võimaldamaks Ukrainal end kaitsta.»

«Olgu see selgelt välja öeldud: me ei usu sõjalisse lahendusse Ukrainas,» lausus Biden. «Kuid olgu sama selgelt välja öeldud: me ei usu, et Venemaal oleks õigus teha seda, mida ta teeb.»

Bideni sõnul on vaja üritada väärikat rahu saavutada. «Kuid samas me usume, et ukraina rahval on õigus end kaitsta,» lisas ta publiku aplausi saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles