Poola välisministri sõnul on Ukraina toetamine vaba maailma kohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola välisminister Grzegorz Schetyna
Poola välisminister Grzegorz Schetyna Foto: SCANPIX

Poola välisminister Grezegorz Schetyna ütles reedest pühapäevani kestnud Müncheni julgeolekukonverentsil, et Ukraina toetamine on vaba maailma kohus.

«Mida rohkem on ohvreid, seda sagedamini küsitakse meilt, kas me saame lubada ukrainlastel surra või peaksime ehk aitama neil end kaitsta,» vahendas Poola välisministeerium riigi esidiplomaadi sõnu.

«Ukrainas käib sõda ning inimesed saavad surma. Vabal maailmal - Euroopa Liit ja USA - on kohustus anda abi, toetada neid, keda praegu Donbassis tulistatakse ja tapetakse,» toonitas Schetyna.

Samuti väljendas ta toetust Prantsusmaa ja Saksamaa rahualgatusele. «Igal missioonil, mis hõlmab EL-i riike, peab olema kogu bloki toetus,» sõnas välisminister.

Ukraina konflikti lahendamises kokkuleppele jõudmine nõuab Schetyna hinnangul palju tööd.

Schetyna kohtus välisministeeriumi teatel Münchenis Palestiina omavalitsuse ja Norra välisministritega ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) peasekretäriga.

Samuti osales ta Tuumaohu Algatuse Euro-Atlandi regiooni julgeoleku teemalisel kohtumisel, lisas välisametkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles