Vene meedia: Venemaa saab sõjaväebaasid Küprosel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose Akrotiri sõjaväebaasis paiknevad ka Briti sõjaväelennukid. Pildil Briti õhujõudude Tornado-tüüpi hävitaja.
Küprose Akrotiri sõjaväebaasis paiknevad ka Briti sõjaväelennukid. Pildil Briti õhujõudude Tornado-tüüpi hävitaja. Foto: SCANPIX

Küpros on pakkunud Venemaale oma territooriumil asuvaid sõjaväebaase, teatas Vene meedia Küprose meediale viidates.

Lenta.ru teatel ütles Küprose president Nicos Anastasiades, et saareriik on valmis võõrustama Vene õhu- ja mereväebaase. Uudisteportaali teatel sõlmitakse uus sõjaline koostööleping kahe riigi vahel 25. veebruaril, kui Anastasiades külastab Moskvat. «Küprosel ja Venemaal on traditsiooniliselt head suhted ja see ei muutu,» ütles Anastasiades.

Juba jaanuaris oli Küprose uudisteagentuur teatanud, et Venemaa suursaadik Küprosel Stanislav Osadtši on tundnud huvi sõjaväebaaside vastu Küprosel. Ka on Küpros olnud üks neid riike, kes on suhtunud skeptiliselt Venemaale kehtestatud sanktsioonidesse ning soovitanud Euroopa Liidu ja Venemaa suhete taastamist.

Lenta.ru andmetel hakkab Venemaa kasutama Andreas Papandreou õhuväebaasi, kuid ka Paphose rahvusvahelist lennujaama, mis asub umbes poolesaja kilomeetri kaugusel saarel asuvast Briti Akrotiri õhuväebaasist. Mereväebaasina nimetab portaal Limassolit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles