Vene ekspert peab ebatõenäoliseks baaside rajamist Küprosele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Limassolis, taustal Vene lennukikandja Admiral Kuznetsov.
Mees Limassolis, taustal Vene lennukikandja Admiral Kuznetsov. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit ja NATO ei nõustu plaaniga rajada Küprosele Vene sõjaväebaasid, ütles Rahvusvahelise Geopoliitilise Analüüsi keskuse president Leonid Ivašov täna.

Ivašov, kes on Vene kaitseministeeriumi rahvusvahelise sõjalise koostöö osakonna endine ülem, viitas ka sellele, et Vene sõjaväebaaside rajamine Küprosele nõuaks ka Türgi vähemalt vaikivat nõusolekut.  

Ivašov pidas võimalikuks, et Küprose presidendi Nikos Anastasiadise väide, nagu võiks Venemaa saareriigis baasid saada, võib olla samm meelitamaks majanduslikult raskes seisus riiki Vene turiste.

Vene portaali Lenta.ru teatel ütles Anastasiades, et saareriik on valmis võõrustama Vene õhu- ja mereväebaase. Uudisteportaali teatel sõlmitakse uus sõjaline koostööleping kahe riigi vahel 25. veebruaril, kui Anastasiades külastab Moskvat.

Lenta.ru andmetel hakkab Venemaa kasutama Andreas Papandreou õhuväebaasi, kuid ka Paphose rahvusvahelist lennujaama, mis asub umbes poolesaja kilomeetri kaugusel saarel asuvast Briti Akrotiri õhuväebaasist. Mereväebaasina nimetab portaal Limassolit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles