EL lükkas uute sanktsioonide jõustumise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi välisministrid Brüsselis. Pildil Briti välisminister Philip Hammond, Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus.
ELi välisministrid Brüsselis. Pildil Briti välisminister Philip Hammond, Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: SCANPIX

Täna Brüsselis kohtunud Euroopa Liidu välisministrid otsustasid lükata uute Vene-vastaste sanktsioonide jõustumise edasi.

Otsusest teatas Prantsuse välisminister Laurent Fabius, kelle sõnul soovitakse ära oodata ülehomme Minskis toimuva tippkohtumise tulemused. Valgevene pealinnas peaksid kohtuma Saksa liidukantsler Angela Merkel, Prantsuse president François Hollande, Vene riigipea Vladimir Putin ja Ukraina president Petro Porošenko, et arutada relvarahu tingimusi.

Euroopa Komisjon on ette valmistanud uued sanktsioonid ja kui kolmapäeval edusamme ei tehta, kehtestatakse sanktsioonid täiendavalt veel 19-le isikule ja üheksale organisatsioonile. Kokku on selles sanktsiooninimekirjas nüüd 151 isikut ja 37 organisatsiooni.

«Me oleme Putini režiimi poolt kuulnud liiga palju lubadusi ja tühje sõnu ja sellele pole järgnenud mingit reaalset olukorra paranemist Ukrainas. Seetõttu oli tänane otsus täiendada sanktsioonide all olevate isikute nimekirja vajalik,» märkis kohtumisel Eestit esindanud välisminister Keit Pentus-Rosimannus välisministeeriumi pressiosakonna vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles