Allikas: Mistrali üleandmine sõltub Minski kohtumise edukusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi Vladivostok Prantsusmaal Saint-Nazaire'i sadamas.
Mistral-tüüpi Vladivostok Prantsusmaal Saint-Nazaire'i sadamas. Foto: SCANPIX

Sel kolmapäeval Minskis toimuva Ukraina, Venemaa, Prantsusmaa ja Saksamaa liidri kohtumise tulemuslikkus annaks Pariisile aluse taaskäivitada Mistral-klassi helikopterikandja Venemaale üleandmise protsess, ütles Vene sõjaline allikas täna.

«Kui Minski kõnelused viivad Ida-Ukrainas reaalse relvarahu kehtestamiseni, siis oleksid Pariisil käed vabad ja helikopterikandja Vladivostok saaks kiiresti Vene mereväele üle antud,» ütles Vene sõjalisdiplomaatiline infoallikas Interfaxile.

Sellega lööks Pariis tema sõnul kaks kärbest ühe hoobiga - säilitaks liitlaste ees näo ja taastaks oma maine usaldusväärse tarnijana.

«Prantsusmaa jaoks on mõlemad olulised, ta on huvitatud juba valmis ehitatud ja kõik katsed läbinud laeva võimalikult kiirest üleandmisest, sest laeva tehnilise valmisoleku hoidmine on kaunis kulukas,» ütles infoallikas.

Prantsusmaa kohustub 2011. aastal sõlmitud kokkuleppe alusel ehitama ja tarnima Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühtekokku 1,2 miljardi euro eest. Leping nägi ette esimese kopterikandja Vladivostok üleandmist eelmisel sügisel, ent seoses olukorraga Ukrainas on Prantsuse võimud aluste üleandmise määramata ajaks edasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles