Kiiev ei kinnita separatistide piiramisrõnga sulgemist Debaltseves

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid andisid eile Debaltseve lähedal Grad-raketisüsteemidest Venemaa toetusega separatistide pihta tuld.
Ukraina sõdurid andisid eile Debaltseve lähedal Grad-raketisüsteemidest Venemaa toetusega separatistide pihta tuld. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina separatistid teatasid esmaspäeval piiramisrõnga sulgemisest riigi idaosas Debaltseve linna ümber, mille tagajärjel on kotti langenud 5000-6000 Ukraina sõdurit, Kiiev ei kinnita teadet.

«Ma garanteerime kõigi ohutuse, kes relvad maha panevad. Ülejäänud kõrvaldatakse. Kui vaenlane üritab mõnes muus kohas rünnata, see tõrjutakse. Debaltseves on lõksu langenud 5000-6000 Ukraina sõdurit,» ütles isehakanud Donetski rahvavabariigi sõjaväe pressiesindaja Eduard Basurin.

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko ei kinnitanud piiramisrõnga sulgemist Debaltseve ümber.

«Lahingud käivad Artemivsk-Debaltseve maantee pärast,» sõnas Lõssenko esmaspäeva õhtul Interfaxile.

Debaltseve on separatistide käes olevaid Donetski ja Luganski linnu ühendav tähtis raudteesõlm, mida separatistid on üritanud vallutada alates jaanuari keskpaigast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles