Vahetatud lastega Prantsuse pered said ligi kaks miljonit eurot hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnitushaigla Prantsusmaal.
Sünnitushaigla Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus mõistis kahele perele, kelle lapsed läksid enam kui 20 aastat tagasi sünnitusmajas vahetusse, teisipäeval ligi kahe miljoni euro suuruse hüvitise.

Grasse´i kohus otsustas, et lapsed ära vahetanud Cannes´i haigla peab maksma hüvitiseks 1,88 miljonit eurot, mis on perede nõutust kuus korda vähem.

1994. aasta suvel sündinud tüdrukud läksid vabatahtliku põetaja eksituse tõttu vahetusse inkubaatoris ning kuigi emad väljendasid juba sünnitusmajas kahtlust, saadeti nad sellegipoolest valede lastega koju. Kümme aastat hiljem laskis ühe pere isa, kellele tegi muret, et tumeda nahaga tütar ei ole tema moodi, teha isadustesti, mis kinnitas, et ta ei ole lapse isa. Pered otsisid ise üksteist üles.

Uurimine tegi kindlaks, et 1994. aasta suvel sündis haiglas kolm vastsündinu kollasusega last, kaks tüdrukut ja üks poiss, ning kuna haiglal oli vaid kaks erivalgustusega inkubaatorit, pandi tüdrukud ühte inkubaatorisse. Vanemad kohtusid oma bioloogiliste tütardega esmakordselt, kui need olid kümneaastased, kuid ei soovinud nende tagasivahetamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles