Kreeka välisminister sõidab Moskvasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikos Kotzias.
Nikos Kotzias. Foto: SCANPIX

Kreeka välisminister Nikos Kotzias külastab homme oma Vene kolleegi Sergei Lavrovi palvel Moskvat, teatas Kreeka välisministeerium täna.

Kohtumine Venemaa pealinnas toimub samal päeval, kui Venemaa, Ukraina, Prantsusmaa ja Saksamaa liidrid peaksid kohtuma Valgevene pealinnas Minskis, et arutada uue rahukavaga seonduvaid küsimusi.

Jaanuaris ametisse astunud Kotzias on nimetanud Venemaad riigiks, kellega Kreekal on ajaloolised sidemed ning on kutsunud Euroopa Liitu üles lõpetama kramplik Venemaa vastu suunatud tegevus. «EL peab lõpuks kaaluma, mida ta soovib Venemaaga pikas perspektiivis teha, mitte reageerima moraalselt otsekoheselt ja korrektselt, kuid kramplikul viisil,» on Kotzias hiljuti öelnud.

Kotziase sõnul võib EL võib oma tegevusega Ukarina konfliktipiirkonnas veelgi õli tulle lisada. «See destabiliseerumine ületab Vene-Ukraina piiri, jõuab Lähis-Itta ning levib sirbina Põhja-Aafikasse, tuues kaasa kümned tuhanded põgenikud, islamivõitlejad, haigused ja muud tüüpi ohud,» lisas välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles