USA sulges julgeolekuohu tõttu saatkonna Jeemenis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthi võitlejad Jeemenis
Huthi võitlejad Jeemenis Foto: SCANPIX

USA sulges oma saatkonna Jeemenis seoses sealse poliitilise ummikseisu ja julgeolekuolukorra halvenemisega, teatas välisministeerium.

«USA välisministeerium peatas 11. veebruaril 2015 halveneva julgeolekuolukorra tõttu kogu saatkonna tegevuse ning viis USA suursaatkonna personali riigist välja,» seisab ministeeriumi reisihoiatuses.

«Kõik konsulaarteenused on peatatud edasiste teadeteni,» lisati.  Ühtlasi kutsus ministeerium kõiki ameeriklasi riigist lahkuma, viidates terroritegevusest ja rahutustest tingitud kõrgele julgeolekuohule.

Jeemen on olnud mitu kuud kriisis alates sellest, kui oma marginaliseerumist kartvad Iraaniga seotud huthi mässulised võtsid septembris pealinna Sanaa piiramisrõngasse ja seejärel hõivasid selle.

Reedel teatasid huthid, et saatsid parlamendi laiali ning asutasid riigi kriisist väljatoomiseks presidendinõukogu.

Jeemen on juba kolmas araabia riik, kus USA on sulgenud oma saatkonna alates niinimetatud araabia kevade puhkemisest 2010. aasta detsembris. USA pani kinni ka oma saatkonna Süüria pealinnas Damaskuses ja Liibüa pealinnas Tripolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles