Poola kaalub relvatarneid Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Poola ei välista relvade saatmist Ukrainasse, sõnas Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak kolmapäeval Vilniuses.

Praegusel etapil taotletakse konflikti diplomaatilist lahendamist, sõnas minister, kelle sõnul jagab Varssavi relvastuse saatmise suhtes siiski põhimõtteliselt «USA seisukohta».

«Me oleme avatud sõjalisele koostööle Ukraina ja Poola vahel,» sõnas kaitseminister ühisel pressikonverentsil oma Leedu kolleegi Juozas Olekasega.

Poola on saatnud Ukrainale juba nelja miljoni euro väärtuses toitu, riideid ning meditsiiniabi, lisas ta.

Leedu on ainuke NATO liikmesriik, mis on tunnistanud relvade saatmist Ukrainale. Jaanuari alguses teavitas Leedu kaitseministeerium «relvaelementide» üleandmisest.

Leedu toetab Ukraina kaitseväge meditsiinialaselt ning väljaõppega, sõnas Olekas, kommenteerimata võimalikku täiendavat sõjalist abi.

Lääs on vältinud Kiievile relvade tarnimist seoses Kremli-meelsete separatistide ning valitsusvägede vahelise konflikti võimaliku eskaleerumise ning Vene sõjalise sekkumisega.

Ühendriikide presidendi Barack Obama sõnul kaalutakse relvastuse saatmist Ukrainale kolmapäevaste Minski kõneluste läbikukkumisel, kuid mingeid otsuseid sellega seoses pole langetatud.

USA endiste diplomaatide, ekspertide ja sõjaväelaste sõnul võib USA otsustada saata Ukrainale muu hulgas tankitõrjerelvi, radareid, droone, laskemoona ning suurendada luureinfo jagamist Kiieviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles