Türgi provints teeb mustlaslastest islamijutlustajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaslaps.
Mustlaslaps. Foto: SCANPIX

Lääne-Türgis asuva Edirne provintsi kuberner teatas, et plaanib koolitada kohalikud mustlaslapsed jutlustajateks ja Ottomani armee orkestri liikmeteks.

Kuberner Dursun Ali Şahin teatas, et mustlaslastele on plaanis kaks kena projekti. «Orkester hakkab harjutama kahe õpetajaga,» rääkis ta. Mustlaslapsi plaanitakse sinna mängima võtta 41.

Teine projekt on asutada keskus, kus mustlaslapsi koolitatakse islamijutlustajateks. «Need keskused hakkavad tegelema ainult mustlaslastega. Me kogume sinna mustlaslapsed põhikoolidest imam hatipi koolidest (usulise kallakuga kutsekoolidest, toim),» rääkis Şahin. «Me anname neist igaühele 100 Türgi liiri (umbes 25 euro) suuruse stipendiumi ning tagame majutuse ja toidu.» Lõpetajad määratakse mošeedesse vaimulikeks.

«See teeb mustlaskogukonna veel tugevamaks,» arvas kuberner.

Mullu novembris jõudis sama kuberner uudistesse sellega, et teatas, et juute ei tohiks lasta muuseumiks taastatud sünagoogi, sest Iisraeli sõdurid tapavad moslemeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles