Allikas: Pariis võib peagi otsustada Mistralid Venemaale üle anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Mistral-klassi sõjalaeva Sevastopol ja Vladivostok Saint-Nazaire sadamas.
Kaks Mistral-klassi sõjalaeva Sevastopol ja Vladivostok Saint-Nazaire sadamas. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa võib juba järgmisel nädalal langetada otsuse Mistral-klassi helikopterikandja Vladivostok tarnimisest Venemaale, teatasid täna Interfaxile sõjalis-diplomaatilised allikad.

«Elysee palee võib anda korralduse Mistralide tarnimiseks juba järgmise nädala alguses, nii et alus oleks Venemaale lähetamiseks täielikult valmis märtsi esimeses pooles,» lisas allikas.

Normandia neliku kohtumise õnnestumine Minskis lubab Prantsusmaal viivitamatult käivitada Vladivostoki tarnimise protseduuri, säilitades oma näo liitlaste ees ja samal ajal kinnitada oma mainet usaldusväärse relvatarnijana, lisas allikas.

Prantsusmaa kohustus 2011. aastal sõlmitud kokkuleppe alusel ehitama ja tarnima Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühtekokku 1,2 miljardi euro eest. Leping nägi ette esimese kopterikandja Vladivostok üleandmist eelmisel sügisel, ent seoses Ukraina kriisiga lükkasid Prantsuse võimud aluste üleandmise määramata ajaks edasi.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles