Vene Minski saatkonna ründamises kahtlustatakse kuut inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkond Minskis
Venemaa saatkond Minskis Foto: SCANPIX

Valgevene miilits pidas kinni kuus inimest, keda kahtlustatakse Venemaa Minski saatkonna ründamises ööl vastu 31. augustit.

Kahtlustatavate tabamisest teatas RIA Novostile Minski siseasjadeosakonna pressiteenistuse ülem Aleksandr Lastovski.

Portaali Valgevene partisan andmetel võeti 3. septembril kinni 7 inimest, kuid neist üks lasti hiljem vabaks. Portaali teatel on vahistatud anarhistid.

Miilitsatöötajad võtsid kahtlustatavate kasutusel oleva korteri läbiotsimisel kaasa kokku seitse arvutit, mobiiltelefone, raha, ajakirju ja afišše.

See, et ilmselt loopisid Molotovi kokteile anarhistid, sai selgeks 2. septembril. Venemaa esinduse pihta visati ööl vastu 31. augustit kaks Molotovi kokteiliga täidetud pudelit. Üks süüteseguga pudelitest lendas pihta saatkonna territooriumile pargitud ametiautole.

Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka sõnul ei saa välistada, et intsidendi korraldas Venemaa eesmärgiga laimata Valgevene liidrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles