Moldova parlament ei kinnitanud uut valitsust ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast.
Valimiskast. Foto: SCANPIX

Moldova parlament ei toetanud täna uut valitsust, mille pakkus välja peaministrikandidaat Iurie Leancă.

Interfaxi korrespondent teatas parlamendiistungilt, et Leancă valitsuse ja selle tegevuskava poolt hääletas vaid 42 rahvaesindajat 101-st, usaldushääletuse võitmiseks olnuks vaja vähemalt 51 häält.

Valitsust toetasid ainult ühenduse Allianss Euroopaliku Moldova Eest parlamendisaadikud, opositsioonilised sotsialistid, kommunistid ja liberaalid hääletasid valitsuse ja selle programmi vastu.

Allianssi Euroopaliku Moldova Eest moodustavad Liberaaldemokraatlik Partei ja Demokraatlik Partei, kes said novembri lõpus peetud valimistel vastavalt 23 ja 19 kohta parlamendis.

Moldova põhiseaduse järgi on presidendil õigus esitada uus peaministrikandidaadi, kes saab 15 päeva valitsuse moodustamiseks.

Kui see ka temal korda ei lähe, on presidendil õigus pärast konsultatsioone fraktsioonidega parlament laiali saata.

President võib parlamendi laiali saata ka juhul, kui see ei suuda 45 päeva jooksul pärast uue valitsuse nimetamist sellele usaldushääletust läbi viia, tingimusel, et seda on üritatud vähemalt kaks korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles