Tsipras: Euroopa jaoks on Kreeka võlatüli tõttu käes pöördepunkt

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (keskel) räägib Euroopa välispoliitikajuhi Federica Mogherini (vaskul) ja Taani peaministri Helle Thorning-Schmidtiga.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (keskel) räägib Euroopa välispoliitikajuhi Federica Mogherini (vaskul) ja Taani peaministri Helle Thorning-Schmidtiga. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Alexis Tsipras hoiatas täna, et Euroopa on jõudnud Ateena võlatüli tõttu otsustavasse pöördepunkti.

«Euroopa jaoks on käes otsustav pöördepunkt,» ütles Tsipras enne Euroopa Liidu tippkohtumist Belgia peaministri Charles Micheliga kohtudes.

«Me peame tõestama, et Euroopa suudab leida lahenduse, austada poolte seisukohti ning kombineerida demokraatiale truuksjäämist Euroopa reeglitega.»

Tsipras seisab tippkohtumisel silmitsi Euroopa liidritega ja nõuab õigust Kreeka abiprogrammi muuta. See saab olema tema esimene kokkupuude Saksa kantsleri Angela Merkeliga, kes on kindlalt vastu Ateenale järeleandmiste tegemisele.

Eile Brüsselis koos olnud euroala rahandusministrid ei jõudnud Kreeka võlakriisi asjus kokkuleppele, otsustav kohtumine on kavas järgmisel esmaspäeval.

Tsiprase väitel on tema valitsusel plaan, mis rahuldaks nii kasinusmeetmetest kurnatud kreeklasi kui Kreeka pidevast päästmisest tüdinud Euroopa partnereid.

«On aeg muuta Kreekas rakendatud poliitikat,» ütles peaminister. «Me peame võtma kasutusele plaani, mis tugineks kasvule ja ühiskondliku sidususe tagamisele.»

Belgia peaminister avaldas lootust, et eurotsooni 19 liikmesriiki leiavad lahenduse, isegi kui see nõuab eraldi pingutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles