USA uueks kaitseministriks kinnitati Ashton Carter

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Carter.
Ashton Carter. Foto: SCANPIX

USA uueks kaitseministriks saab Ashton Carter, teatas neljapäeva õhtul uudisteagentuur AFP.

Carteri kandidatuurile andis lõpuks toetuse 93 ja vastu oli vaid viis senaatorit.

60-aastast Carterit peetakse eksperdiks kõrgtehnoloogilise relvastuse, samuti sõjaliste eelarvete küsimustes. Ta on nimetanud end reformijaks, kes tahab muuta Pentagoni bürokraatia senisest efektiivsemaks. Carter on töötanud kaitseministeeriumis varem mitmel kõrgel ametikohal, sealhulgas ka aastatel 2011-2013 asekaitseministrina.

Erinevalt möödunud kuul ametist lahkunud Chuck Hagelist ei ole Carter olnud kaadrisõjaväelane. Carter on samas hinnatud kui võimekas juht, keda austavad Pentagonis nii sõjaväelased ja ka tsiviilteenistujad.

Uus kaitseminister toetas muu hulgas näiteks Ukraina relvastamist senati relvateenistuste komitee küsimustele vastates.

«Mina kaldun vägagi selles suunas, härra esimees, sest minu hinnangul peame me aitama ukrainlastel end kaitsta,» ütles Carter vastuseks senaator John McCaini küsimusele, kas ta toetab Kiievi abistamist kaitserelvadega.

Ta ei soovinud täpsustada, missuguseid relvi tuleks Ukrainale saata, vaid ütles, et seda tuleks arutada USA sõjaväejuhtide ja Ukraina liidritega.

«Ma usun, et doktor Carterist saab hea kaitseminister, kuid ma pean muret väljendama tal ees seisvate väljakutsetega seoses, millega võib olla äärmiselt raske toime tulla,» tõdes McCain viidates keerulisele olukorrale Ukrainas ja probleemidele äärmusrühmitusega Islamiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles