Peskov: Putin survestas «rahvavabariike» Minskis relvarahuga nõustuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.
Vene presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin avaldas Minski kõnelustel isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikide juhtidele survet uue Ukraina relvarahuleppega nõustumiseks, vahendas telekanal Dožd neljapäeval Kremli pressisekretäri Dmitri Peskovi sõnu.

Peskov lükkas tagasi Ukraina presidendi Petro Porošenko märkuse, mille kohaselt esitati Ukraina riigipeale 14 tundi kestnud nelja valitsusjuhi kõnelustel igasuguseid ultimaatumeid. «Läbirääkimised olid rasked ja emotsionaalsed, ent ma ei mõista täpselt, mida Ukraina president silmas peab,» sõnas ta.

Kremli pressisekretäri sõnul raskendas kogu protsessi Ukraina poole keeldumine rääkida läbi isehakanud Donetski rahvavabariigi juhi Aleksandr Zahhartšenko ja «Luganski rahvavabariigi juhi» Igor Plotnitskiga.

Ukraina, Venemaa ning Prantsusmaa president ja Saksa kantsler jõudsid neljapäeva hommikul Minskis 14 tundi kestnud kõneluste järel kokkuleppele uues Ukraina relvarahuleppes, mille rakendamiseks võttis nn Ukraina kontaktgrupp - Venemaa, Ukraina, OSCE ja Ukraina venemeelsed separatistid - samas vastu meetmete paketi. Relvarahulepe toetub septembrikuistele Minski lepetele.

Relvarahu peaks hakkama kehtima keskööst vastu pühapäeva, 15. veebruari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles