Kiiev: Debaltseve ei ole ümber piiratud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina relvajõudude võitlejad Debaltseve lähistel.
Ukraina relvajõudude võitlejad Debaltseve lähistel. Foto: SCANPIX

Debaltseve linn ja seda ümbritsevad asustatud alad ei ole valitsusvastaste mässuliste piiramisrõngas, ütles Ukraina siseministri nõunik Zorjan Škõrjak.

«Debaltseve piirkonnas piiramisrõngast ei ole,» kirjutas Škõrjak eile õhtul suhtlusvõrgustikus Twitter.

Ukraina väed jätkavad kaitselahinguid, seistes vapralt vastu vaenulike jõudude pealetungile ja rünnakutele, kirjutas ta. Ukraina relvajõud annavad suurtükkidest tuld vaenlaste laskepositsioonide pihta, tekitades vaenlasele arvestavaid kaotusi elude ja varustuse näol, sõnas ta.

Vene president Vladimir Putin ütles eile, et separatistid on ümber piiranud ligi 6000-8000 Ukraina sõdurit, kellelt oodatakse allaandmist ja Ukraina valitsuse ning separatistide erinev arusaam toimuvast takistas ka Minskis kokkulepeteni jõudmisst.

Ukraina siseministri nõuniku sõnul on mässulised üritanud läheneda Šõrokõne ja Pavlopoli küladele Donetski oblastis Volnovahha rajoonis, kus rahvuskaardi Azovi pataljon on oma positsioone kindlustanud.

«Ukraina positsioonid on selles rajoonis langenud «igat tüüpi suurtükkide» tule alla ja neile korraldati mitu rünnakut tankide ja jalaväega,» sõnas Škõrjak.

Ukraina väed on tapnud ligi 20 mässulist ning hävitanud mõned mässuliste soomusmasinad, sõnas ta.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi kõrge ametnik Eduard Basurin ütles eile õhtul, et Ukraina väed üritasid Debaltseves piiramisrõngast läbi murda, ent kõik katsed olid viljatud.

Debaltseve on strateegilise tähtsusega raudteesõlm, mis ühendab separatistide käes olevaid Donetski ja Luganski linnu.

Ida-Ukrainas peaks kõikehõlmav relvarahu kehtima hakkama keskööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles