Moskva: välisriikide kodanike osalemine Ukraina sisekonfliktis on vastuvõetamatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistide ridades sõdivad prantslased.
Separatistide ridades sõdivad prantslased. Foto: SCANPIX

Moskva nõudis eile, et Horvaatia takistaks oma kodanike minekut Ukrainasse Kiievi vägede poolel võitlema.

«Kutsume Zagrebit ja teiste riikide liidreid, kelle kodanikke on värvatud Ukraina relvajõududesse, peatama seda hukutavat praktikat,» seisis Vene välisministeeriumi avalduses. «Välisriikide palgasõdurite, sealhulgas horvaatide, osalemine Ukraina sisekonfliktis on vastuvõetamatu ja võib konflikti üksnes õhutada.»

Välisriikide kodanike osavõtu ärahoidmine Ukraina konfliktist on eriti pakiline praegu, Minskis saavutatud lepete rakendamise ääretult katmusterohke ja keeruka perioodi ajal, kinnitas Vene välisministeerium.

Venemeelsete ridades sõdivad tšetšeenid.
Venemeelsete ridades sõdivad tšetšeenid. Foto: Mstyslav Chernov/AP

«Moskva on mures ja hämmingus meedias ilmunud Horvaatia esimese asepeaministri, välis- ja Euroopa asjade ministri Vesna Pusići avaldusest, milles ta kinnitas Horvaatia vabatahtlike osalemist lahingutegevuses Ukraina territooriumil Ukraina sõjaväe poolel,» kirjutati avalduses.

«Samal ajal ei seata kahtluse alla Ukraina julgeolekujõudude operatsioonides osalevate Horvaatia kodanike tegevuse legitiimsust,» lisas välisministeerium.

Venemaa ei ole endiselt avalikult tunnistanud, et nende kodanikud Ukrainas muul moel kui ise sinna minna otsustanud vabatahtlikena võitleks. 

Teadaolevalt on mõlemale poolele võitlema läinud tõepoolest ka kolmandatest riikidest välismaalasi, kelle täpne hulk ei ole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles