Belgrad: Serbia ei ühine kunagi Vene-vastaste sanktsioonidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia välisminister Ivica Dacic (vasakul) Vene ametivenna Sergei Lavroviga möödunud aasta lõpus Moskvas.
Serbia välisminister Ivica Dacic (vasakul) Vene ametivenna Sergei Lavroviga möödunud aasta lõpus Moskvas. Foto: SCANPIX

Belgrad ei ühine kunagi Vene-vastaste sanktsioonidega, ütles täna Serbia suursaadik Venemaal Slavenko Terzić.

«Serbia ei ole ega ei kavatse liituda sanktsioonidega Venemaa vastu. Olen seda varem korduvalt öelnud ja ütlen seda taaskord,» ütles Terzić Moskvas pressikonverentsil.

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini ütles novembris ühisel pressikonverentsil Serbia esimese asepeaministri Ivica Dačićiga, et Belgrad peaks järk-järgult viima oma välispoliitika kooskõlla EL-i positsiooniga.

Serbia parlamendi spiiker Maya Gojković ütles 2014. aasta detsembris Vene riigiduumale, et Serbia ei kehtesta kunagi Venemaale sanktsioone, sest sanktsioonid ei ole toonud kellelegi midagi head ja ei aita probleeme lahendada.

Vene asevälisminister Aleksei Meškov ütles novembris Mogherini avalduse järel, et üritades veenda Serbiat ühinema Vene-vastaste sanktsioonidega kordab EL viga, mis tehti Ukraina puhul seda riiki Venemaa ja Euroopa vahel valima sundides.

Suursaadik teatas ka, et Serbia president Tomislav Nikolić on saanud kätte kutse 9. mail Moskvas toimuvatele Teise maailmasõja lõpu 70. aastapäeva pidustustele ning kavatseb kindlasti osaleda.

Terve selle aasta on Serbia Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eesistujariik. Terzić kinnitas, et Serbia üritab ses rollis regiooni painavatele konfliktidele diplomaatilise lahenduse leidmisel käituda objektiivse ja erapooletu vahendajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles