Taliban tungis Pakistanis mošeesse ja tappis 18 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taliban ründas Pakistanis Pešawari osariigis täna šiiitide mošeed.
Taliban ründas Pakistanis Pešawari osariigis täna šiiitide mošeed. Foto: SCANPIX

Pakistani kirdeosas sai islamiliikumise Taliban võitlejate rünnakus šiiidi mošeele surma 18 ja viga vähemalt 60 inimest, ütlesid täna politsei ja meedikud.

Kaks relvastatud isikut viskasid enne Peshāwaris paiknevasse Imamia mošeesse tungimist hoonesse granaate, ütles kõrge politseiametnik Rana Umer Hayat AFP-le. Rünnak leidis aset reedese, nädala olulisima palvuse paiku.

AFP reporteri sõnul oli Hayatabadi meditsiinikompleksi toodud 18 surnukeha.

Hukkunute arvu kinnitas ka politseiametnik Mian Saeedi, kelle sõnul on haavatuid üle 60.

Saeedi sõnul sisenesid kaks võitlejat mošeesse kõrvalasetseva hoone territooriumilt. «Nad kandsid pommivöösid, granaate ja Kalašnikovi automaate. Üks lasi end õhku, teist pihta avas politsei tule. Ta tapeti hiljem. Operatsioon mošees on läbi, ent me viime lähedalasuvates hoonetes läbi puhastusoperatsiooni,» sõnas ta.

Kahe nädala eest ründas enesetapupommar Pakistani lõunaosas paiknevat šiiidi mošeed. Tollane rünnak oli viimase kahe aasta ohvriterohkeim, vahejuhtumis hukkus 61 inimest.

Usuvägivald Pakistanis on viimastel aastatel tõusuteel. Enamasti on selle taga sunniidid ning rünnakute sihtmärgiks on enamjaolt šiiidid. Viimased moodustavad Pakistani elanikkonnast ligikaudu viiendiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles