Kreeka ajaleht avaldas karikatuuri natsimundris Schäublest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karikatuur Schäublest Kreeka ajalehes Avgi
Karikatuur Schäublest Kreeka ajalehes Avgi Foto: Avgi

Saksa rahandusministeeriumi pressiesindaja taunis reedel Kreeka ajalehes ilmunud holokaustile viitavat karikatuuri, millel figureeris natsimundris Wolfgang Schäuble.

Võimuerakonda Syriza toetava ajalehe Avgi pühapäevases numbris ilmunud pilapildi autor peaks «häbenema», leidis Schäuble kõneisik Martin Jäger, kui talt valitsuse pressikonverentsil kommentaari paluti.

Ta möönis, et kehtib väljendusvabadus, kuid ütles ise seda võimalust kasutades, et «see karikatuur on põlastusväärne ja selle kunstnik peaks häbenema ».

Pilapilt kujutab Saksa rahandusministrit Wehrmachti mundris ning nõudmas «seepi teie rasvast ». Ta teatab, et on «valmis arutama teie tuhast valmistatud väetist».

Karikatuur kannab peakirja «Läbirääkimised on alanud» ning viitab Kreeka uue valitsuse läbirääkimistele eurotsooniga võlanõuete leevendamiseks.

Reedel ilmus samas, vaid 1800 eksemplarina ilmuvas lehes uus karikatuur Schäublest Saksa armee mundris.

Saksamaa on Kreeka peaministri Alexis Tsiprase laenuprogrammi muudatuste suurim vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles