Prantsuse parlament kiitis heaks pühapäevapoodlemise tsoonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pood Prantsusmaal.
Pood Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Prantsuse parlament kiitis eile heaks ettepaneku luua rahvusvahelised turismitsoonid, kus poodidel on lubatud pühapäeval lahti olla ja iga päev keskööni kaubelda.

Majandusminister Emmanuel Macron ütles, et majanduse elavdamiseks mõeldud eritsoonid hõlmavad kuulsa Pariisi Champs-Élysées puiestee ja teised pealinna tähtsamad kaubanduspiirkonnad ning teatud alad Nice'is, Cannes'is ja Deauville'is.

«Pühapäevaseadus viib Pariisi kaubanduselu rohkem ühte rütmi Londoniga, kus poed on kauem lahti, ning on Prantsusmaa majanduskasvu ja aktiivsuse jaoks tähtis,» ütles Macron.

Pühapäeviti ja südaööni töötamine on vabatahtlik ja personalile tuleb selle eest lisatasu maksta, rõhutas minister.

Töötaja, kes on ametist kella üheksast õhtul südaööni, hakkab saama topeltpalka ning firmal tuleb hoolitseda ka tema laste hoiu ja ta enda kojusõidu eest.

Nooruslikul majandusministril on Prantsusmaa seiskunud majanduse raputamiseks teisigi ideid nagu linnadevahelise bussiliikluse konkurentsile avamine ning Nice'i ja Lyoni lennujaama erastamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles