Putini kinnitusel tuleb vaherahust kinni pidada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas laupäevases telefonikõnes Prantsusmaa ja Saksamaa kolleegidele, et on täielikult pühendunud Ukrainas keskööl algavale vaherahule ja sellest tuleb kinni pidada, teatasid riigipeade ametkonnad.

Saksa liidukantsleri Angela Merkeli ja Prantsusmaa presidendi Francois Hollande´iga vestelnud Putin ütles, et mässulised on valmis vaherahust kinni pidama.

Riigipeade ametlikus teadaandes märgiti ühtlasi, et pühapäeval vesteldakse Ukraina liidri Petro Porošenkoga, et saada olukorrast värske ülevaade.

Porošenko vestles varem päeval samuti telefonitsi Hollande'i ja Merkeliga, kõik kolm rõhutasid vajadust järgida keskööl kehtima hakkavat vaherahu.

«Osapooled märkisid, et nüüd on väga tähtis realiseerida Minskis saavutatud kokkulepped, ning kõik osapooled, seal hulgas Venemaa peavad täitma endale võetud kohustused, seda eelkõige tulistamise lõpetamise osas keskööl. Nad väljendasid ühtlasi rahutust seoses Debaltseve ümber kujunenud olukorraga ning leppisid kokku tähelepanelikult olukorra arengut jälgida,» vahendas Ukraina presidendi pressiteenistus.

Riigijuhid lubasid ka edaspidi tihedalt oma tegevust koordineerida ja teha kõik Donbassi olukorra rahumeelseks reguleerimiseks, lisas pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles