Kopenhaageni öises tulistamises hukkus inimene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politsei
Taani politsei Foto: SCANPIX

Taani pealinna Kopenhaageni kesklinnas asuva sünagoogi lähedal ööl vastu pühapäeva aset leidnud tulistamises sai surma inimene, teatas politsei varahommikusel pressikonverentsil.

Korrakaitsjate kinnitusel sai tulistamises haavata ka kaks politseinikku. Politseiametnike täpsustuse kohaselt suri pähe kuulitabamuse saanud isik. Haavatud politseinike elud pole ohus.

«Kaks politseinikku sai pihta, üks jalga ja teine kätte. Nad mõlemad on haiglas. Kummagi elu pole ohus,» kinnitas politsei eestkõneleja Allan Teddy Wadsworth-Hansen.

Korrakaitsjad teatasid tulistamisest Krystalgade' tänaval kella kahe ajal öösel Eesti aja järgi. Samal tänaval asub ka linna peamine sünagoog. Politsei eraldas kogu piirkonna ja evakueeris lähedalasuva Norreporti metroojaama.

Öise tulistamisega seoses otsitakse kahtlusalust, kes põgenes sündmuskohalt jalgsi.

Politseil puudub esialgu informatsioon, kas uus tulistamine on seotud laupäevase terrorirünnakuga, kus mees avas tule üritusel, milles osalesid ka prohvet Muhamedi pilavate karikatuuride autor ja Prantsusmaa suursaadik. Surma sai üks tsiviilisik ja haavata kolm politseinikku. Prantsuse suursaadik François Zimeray ja rootslasest karikaturist Lars Vilks, kelle vastu rünnak oli ilmselt suunatud, vahejuhtumis viga ei saanud.

Varahommikul olid Kopenhaageni osad piirkonnad endiselt eraldatud. «Tegemist ei ole üldise liikumiskeeluga. Inimesed võivad Kopenhaagenis turvaliselt liikuda,» kinnitas Wadsworth-Hansen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles