Netanyahu erakond: valid vasakpoolsed, saad Islamiriigi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu valimiskampaaniat tegemas.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu valimiskampaaniat tegemas. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu parempoolne erakond Likud hoiatab märtsivalimiste reklaamis, et vasakpoolseid valides teeb rahvas teene äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistidele.

Vasakpoolseid ühendav opositsioonikoalitsioon Sionistlik Liit taunib reklaami ja nimetab Netanyahu julgeolekupoliitikat läbikukkumiseks.

Reklaamiklipp kujutab valges pikapveokis kihutavaid pühasõdalasi, kaks neist seisavad kastis, käes ISi must lipp.

Veok võtab järele sõiduautole ja džihadistid küsivad roolis istuvalt iisraellaselt: «Missugune tee viib Jeruusalemma, vend?»

«Vasakpoolne,» vastab juht, pühasõdalased kihutavad edasi ja üks neist tulistab automaadist õhku.

Klipi lõpetuseks ilmub ekraanile kaks loosungit: «Vasak annab terroristidele järele» ja «Meie või nemad - on ainult üks Likud, üks Netanyahu».

Tööpartei ja vasaktsentristliku Hatnuah' põhjal detsembris moodustatud valimisühendus Sionistlik Liit süüdistab Benjamin Netanyahut kolossaalses läbikukkumises julgeoleku vallas.

«Ta vabastas terroristid, kelle käed on verised, ja tugevdas Hamasi. Tema ametiajal sai Iraanist riik, mis on jõudnud tuumarelva lävele,» ütles ühendus avalduses.

Julgeolek on 17. märtsi parlamendivalimiste peateema. Valimised peetakse Netanyahu valitsuskoalitsiooni lagunemise tõttu ennetähtaegselt ja värskeimate arvamusuuringute põhjal on Likudi ja Sionisliku Liidu seis tasavägine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles