Braunschweigi linn jättis terroriohu tõttu iga-aastase karnevali ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Braunschweigi Schoduvel 2005. aastal.
Braunschweigi Schoduvel 2005. aastal. Foto: Wikipedia

Braunschweigi linn Alam-Saksi liidumaal jättis islamistliku rünnaku ohu tõttu ära tänaseks kavandatud karnevali, ütles politsei.

Linnavõimud otsustasid karnevalist loobuda, kuna said usaldusväärsetelt liidumaa julgeolekuallikatelt vihje julgeolekuohu kohta.

Politsei palus inimestel kavandatud rongkäigu kulgemise teest kõrvale hoida. Braunschweigi karneval ehk Schoduvel on katoliku kiriku veebruarikuise karnevalihooaja suurim pidu Põhja-Saksamaal.

Schoduvel tuleneb keskalamsaksakeelsetest sõnadest «kurat» ja «ära ajama» ning selle vana kombe eesmärgiks on müra, lärmi ja hirmuäratava välimusega ära ajada külma, surma ja ohu kurjad vaimud. 2005. aastast alates seostatakse Schoduveliga eelkõige Braunschweigi karnevali.  

Ärajätmisotsuse tegid linnapea Ulrich Markurth ja paraadi korraldaja Gerhard Baller.

Võimud ei ole pidutsejaid ähvardava julgeolekuohu olemust täpsustanud ega kinnitanud selle võimalikku seotust eileõhtuste rünnakutega Kopenhaagenis või kuu aja eest Pariisis.

Jaanuaris kõrvaldati julgeolekukaalutlustel Saksamaa suurimast karnevalirongkäigust Kölnis platvorm, mis pidi avaldama austust Prantsuse satiiriajakirja Charlie Hebdo töötajatele, kes terrorirünnakus surma said.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles