Ladina-Ameerikasse tulevad logistikakeskused Vene mereväe tarvis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Anatoli Antonov.
Vene kaitseminister Anatoli Antonov. Foto: SCANPIX

Venemaa arutab mitme Ladina-Ameerika riigiga võimalust luua nende territooriumil logistikakeskused Vene relvajõudude huvides, ent sõjaväebaaside rajamist päevakorras pole, ütles täna Vene kaitseminister Anatoli Antonov.

«Töötame mõne riigiga võimaluse kallal luua logistilise toetuse punktid. Tahan rõhutada, et jutt ei ole sõjaväebaasidest,» kommenteeris ta kaitseminister Sergei Šoigu lõppenud visiiti Venezuelasse, Nicaraguasse ja Kuubale.

Aseminister selgitas, et logistikapunktide eesmärk on osutada vajadusel tehnilist tuge Vene mereväe alustele ning varustada meeskondi toidumoonaga. Lisaks on kavas lihtsustada Vene sõjalaevade sisenemist piirkonna riikide sadamatesse.

Šoigu kohtus oma visiidil nii Venezuela presidendi Nicolás Maduro, Nicaragua presidendi Daniel Ortega kui Kuuba riigipea Raúl Castroga. Antonovi väitel oli visiidi eesmärgiks regionaalse stabiilsuse tugevdamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles