Vene reisifirma hakkab Ida-Ukrainasse «ekstreemreise» korraldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski elumaja, aknad mürsurünnaku tõttu purunenud.
Donetski elumaja, aknad mürsurünnaku tõttu purunenud. Foto: SCANPIX

Vene reisifirma hakkab korraldama Ida-Ukrainasse ekstreemreise, kirjutab Vene meedia.

Firma Megapolis Kurort on seni korraldanud eelkõige Venemaa-siseseid puhkusereise, kuid on otsustanud nüüd tegevusvälja laiendada ja sihikule võtta ekstreemreisid, kirjutab Kremli-meelne väljaanne Izvestija. Ettevõtte pakutavate reisikohtade hulka hakkavad kuuluma isehakanud Donetski ja Luganski nn rahvavabariigid.

Reis kestab umbes neli päeva ja maksab 2000 kuni 3000 dollarit (1800 kuni 2600 eurot), teatas väljaandele firma kaasomanik Mihhail Belõi.

Huvilisi hakatakse kohapeal sõidutama spetsiaalsetes soomustatud sõidukites, kuhu mahub sisse viis kuni seitse inimest. Ka on reisijate turvalisuse tagamiseks neil kaasas turvamehed. Belõi sõnunl on kümme inimest juba pakutava sihtpunkti suhtes huvi tundnud.

Luganski isehakanud valitsuse liige Stanislav Vinokurov on Megapolis Kurorti kavadest kuuldes hämmeldunud. «Ma saan aru ja toetan turismisektori arendamise ideid, kuid teenida teiste leina pealt raha? Seda ma küll ei toeta,» sõnas ta.

Firma teine kaasomanik Anatoli Aronov sõnas Izvestijale, et loodab, et ekskursioonid sõjapaika jäävad lühiajaliseks. «Ma ei usu, et sellest saab üks püsisihtkohti. Tegemist on pigem elamusturismiga,» ütles ta.

Aronovi sõnul tahavad inimesed kõike oma silmaga näha, et järeldusi teha ja otsustada, keda aitama peaks. Mees lisas, et väljasõidud võidakse ühildada ka humanitaarabi kohaletoimetamisega.

Megapolis Kuroti teatel ei vastuta nemad selle eest, mis kohapeal reisijatega juhtuda võib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles