Moskva politsei vabastas opositsioonijuht Navalnõi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Navalnõi Moskva metroos politsei valve all.
Navalnõi Moskva metroos politsei valve all. Foto: SCANPIX

Moskvas kinni peetud positsioonijuht Aleksei Navalnõi ja tema kaaslane lasti politsejaoskonnast välja, edastas eile hilisõhtul uudisteagentuur Interfax.

Eile päeval pidas politsei kinni metroos lendlehti jaganud opositsioonijuhid Aleksei Navalnõi ja Nikolai Ljaskini.

«Kõik on hästi, kõik lasti vabaks. Kõigile suur tänu toetuse eest,» võib lugeda Navalnõi kontolt suhtlusvõrgustikus Twitter.

Politsei teatel peeti mehed kinni avaliku korra rikkumise tõttu.

Jaanuaris tõkestas Vene massimeedia järelevalveorgan Roskomnadzor juurdepääsu Navalnõi veebilehele, kus mees tegeleb peamiselt korruptsiooni paljastamisega.

Opositsionäär Navalnõid on süüdistatud juba aastaid mitmetes erinevates kuritegudes ning neis erinevates kohtuastmetes ka süüdi mõistetud. Opositsioon ja lääneriigid näevad toimuvat poliitilise tagakiusamisena.

Detsembris määras Moskva Zamoskvoretski ringkonna kohus Navalnõile kolme ja poole aastase tingimisi ning tema vennale Olegile samas süüasjas niisama pika reaalse vanglakaristuse. Vendi süüdistati 30 miljoni rubla varastamises kahelt firmalt, sealhulgas Prantsuse kosmeetikafirma Yves Rocheri filiaalilt vahemikus 2008 kuni 2012.

Lisaks on Aleksei Navalnõi süüdi mõistetud näiteks laimus. 2013. aastal määrati talle viieaastane tingimusi karistus metsakombinaadiga seotud kelmuses 2009. aastal, kui ta oli Kirovi liberaalse kuberneri Nikita Belõhhi juures nõunikuks.

Navalnõi peab kohtuasju president Vladimir Putini kättemaksuks Kremli kritiseerimise eest. Mitmed lääneriigid, sealjuures USA  on Navalnõi tagakiusamise hukka mõistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles